Solisten

Solisten - Evangelist - Christus - Sopraan - Alt - Tenor - Bas


Tenor - Richard Zook

Richard Zook, tenor, komt van oorsprong uit Amerika en behaalde aldaar zijn diploma summa cum laude zang aan de University of Akron (Ohio).
Als solist treedt hij op met muziek van alle stijlen en perioden. Een jaar lang was hij ‘the leading man’ in een muzikale revue in het Lido te Amsterdam. Tot de kern van zijn concert repertoire behoren zowel de passies van Bach, hij zong zowel de evangelist als de aria’s, tot de Petite Messe Solennelle van Rossini.
Bij Opera Zuid was hij een van de ‘ridicules’ in L’Amour des trois oranges van Prokofiev. Hij zong Oswald in Purcell’s King Arthur, Tamino in Die Zauberflöte, en Herr Eiler in Der Schauspieldirektor. Bij de Nationale Reisopera was hij te horen als Aap in Peter Schat’s Aap verslaat de Knekelgeest, een vertolking die ook op CD is verschenen. Hij zong de rol van Fürst Go-Go in Ligeti’s Le Grand Macabre in Hannover, Lissabon en bij de Vlaamse Opera. Hij zong meerdere rollen in Adriana Hölsky’s Die Wande in Frankfurt, Peter Quint/Prologue in Britten’s The Turn of the Screw (Luzern), Arnalta in Monteverdi’s L’Incoronazione di Pppea (Hannover) en Maler/Neger in Berg’s Lulu.