Solisten

Solisten - Evangelist - Christus - Sopraan - Alt - Tenor - Bas


Evangelist - Niek Idelenburg

Niek Idelenburg, tenor, studeerde in 1997 af aan de Hogeschool voor de Kunst in Utrecht bij Udo Reinemann. Als examenprojekt zong hij met het orkest van het Utrechts Conservatorium de rol van Tom Rakewell in de opera The Rake’s Progress van Igor Stravinsky. In 1997 zong hij met het Nieuw Ensemble o.l.v. Micha Hamel de rol van Duncan in de opera Elsewhereless van Rodney Sharman.
In 1998 zong hij de rol van Frank Shepard in Merrily we roll along van Sondheim in een regie van Aram Adriaanse o.l.v. Henk Meutgeert. Afgelopen seizoen was Niek verteller in de Nachtegaal van Theo Loevendie en de Nieuwe Muziek van de Keizer van Fons Merkies. Met Collegium Musicum zong Niek de titelrol in de opera Mavra van Igor Stravinsky o.l.v. Micha Hamel.
In 1996 studeerde Niek af aan het Sweelinck Conservatorium in de studierichting directie. Sinds 1994 is hij als dirigent/artistiek leider aan het Amsterdams Bach Consort verbonden. Samen met doorleefde musici als Peter Doberitz, Henk Knops en vele andere muzikale vrienden voerde het ABC inmiddels 50 kantates, de Lutherse Missen en de Passionen uit. Voor juni 2001 heeft het ABC L’Orfeo van Monteverdi op het programma.
Volgende seizoen speelt Niek de rol van het groene Monster in Zieltje een nieuwe sprookjesopera van Xynix Opera geschreven door Fons Merkies en Imme Dros in een regie van Joke Hoolboom.