Solisten

Solisten - Evangelist - Christus - Sopraan - Alt - Tenor - Bas


Alt - Karin van der Poel

Karin van der Poel, mezzo-sopraan, studeerde zang aan het Utrechts Conservatorium bij Eugenie Ditewig. Zij specialiseerde zich in de uitvoeringspraktijk van de muziek uit de 16e en 17e eeuw in ensembles als Capella Figuralis, Ensemble Bouzignac en Gesualdo Consort Amsterdam.
Met het Trio Iptych (zang, klarinet en piano) verzorgde zij, naast concerten met bestaand repertoire, een aantal premières van stukken die speciaal voor dit trio geschreven zijn door o.m. Lowell Dijkstra en Joost Kleppe. Tevens werkte zij mee aan premières van stukken van Tristan Keuris (met het Residentie Orkest), Bernard van Beurden en Ton Bruyel.
Zij soleerde in diverse grote oratoria, waaronder het Magnificat en Hohe Messe van Bach, de Mis in C van Mozart, Petit Messe Solennel en het Stabat Mater van Rossini en de requiem missen van Fauré, Duruflé, en Mozart.
Zij vertolkte onder leiding van Ed Spanjaard diverse rollen in uitvoeringen van L’Enfant en les Sortileges van Maurice Ravel.
Tevens zong zij solo met orkesten als het Radio Kamerorkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Orkest van de 18e Eeuw.
Als lid van het Nederlands Kamerkoor zingt zij het meest uiteenlopende repertoire, van middeleeuws tot zeer hedendaags, van theater- tot kerkmuziek en werkt zij met gespecialiseerde dirigenten als Ton Koopman, Frans Brüggen, Eric Ericsson, Hartmut Haenchen, Reinbert de Leeuw en Emanuel Krivine.