Solisten

Solisten - Evangelist - Christus - Sopraan - Alt - Tenor - Bas


Bas - Johan Feijen

Johan Feijen, bas, begon zijn zangpraktijk als jongenssopraan bij een kerkkoor in zijn geboortestad Eindhoven. Hij volgde zang- en interpretatie-lessen bij Jo Bollenkamp, Peter Kooy en in Brussel bij Malcolm King. Daarnaast nam hij deel aan masterclasses onder leiding van Paul Hillier en John-Mark Ainsley.
Johan Feijen is op free-lance basis verbonden aan het Nederlands Kamerkoor en verleent eveneens vocale medewerking aan Het Groot Omroepkoor en The Amsterdam Baroque Choir, waaronder diverse concertreizen in Europa, Amerika en Japan.
Als solist treedt hij vaak op in oratoria, cantates en passies, missen en andere – ook moderne werken. In dat verband heeft hij onder andere samengewerkt met Collegium Vocale Gent, Capella Figuralis, het Randstedelijk begeleidingsorkest, het Utrechts Barokconsort, Brabants Musieckcollegie en het ensemble Florilegium.
Hij heeft gezongen onder Philippe Herreweghe, Ton Koopman, Roger Norrington, Paul Macreesh, Frans Brüggen, René Jacobs, Paul van Nevel, Lev Markiz, Tönu Kaljuste en Valerie Gergiev. Naast optredens met orkest behoort het geven van liederen recitals met piano begeleiding tot zijn zangpraktijk.
Hij was voorts verbonden aan het Eindhovens Kamerkoor en het vocaal dubbelkwartet Arti Vocali waarmee hij optredens verzorgde zowel in eigen land als in Frankrijk, Duitsland en Spanje. Sinds de oprichting in 1982 maakt hij deel uit van het ensemble Pentacost. Ook met dit ensemble geeft hij concerten in binnen- en buitenland. Pentacost trad inmiddels op in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Griekenland en Hongarije.