bachjsP.jpg (9267 bytes)


    

  bachjs1.jpg (1720 bytes)

bachjs2.jpg (2098 bytes)

bachjs3.jpg (2058 bytes)

bachjs4.jpg (1836 bytes)

bachjs5.jpg (1846 bytes)

bachjs6.jpg (1782 bytes)

bachjs9.jpg (2093 bytes)

 

Het DUDOK Ensemble – de vervolgconcerten

Na het succesvolle eerste concert volgden in de jaren daarna nog vijf succesvolle projecten en een optreden in het NCRV muziekprogramma C-Majeur. Inmiddels is het Dudok Ensemble de kinderjaren ontstegen, een beetje volwassen geworden en neemt de naamsbekendheid toe, te oordelen naar de steeds groter wordende groep vaste concertbezoekers.

Nieuwe programmavoorstellen voor de komende jaren liggen al op de plank, waarin repertoire uit de Barok tot en met de Romantiek te vinden is.

De belangrijkste concerten in de nabije toekomst zijn twee uitvoeringen van de Matthäus Passion van J.S. Bach in Huizen en Hilversum (respectievelijk 20 en 21 april 2000) en het Requiem van Mozart na afloop van de 4 mei dodenherdenking in Hilversum, gevolgd door een reprise in Utrecht op 6 mei 2000.

 

!!PERSBERICHT!!

BACH JAAR 2000: MATTHÄUS PASSION IN HUIZEN

In het jaar 2000 wordt herdacht dat Johann Sebastian Bach 250 jaar geleden overleed.

Het DUDOK ENSEMBLE zal 20 april aanstaande, Witte Donderdag, Bach’s absolute meesterwerk de Matthäus Passion uitvoeren in de Zenderkerk aan de Gemeenlandslaan in Huizen.

Aanvang 19.30 uur.

De uitvoering in Huizen kenmerkt zich door een bescheiden bezetting: het grotendeels dubbelkorige werk wordt bezet door twee koren van ieder 24 zangers en twee orkesten met maximaal 20 musici ieder, inclusief orgel. Voor het openingskoor en het slotkoor van het eerste deel werd een beroep gedaan op de 15 jongens van het Omroep Jongenskoor.

Zowel onder de koorzangers als onder de musici bevinden zich goede amateurs als professionele krachten.

Het Dudok Ensemble -een uit 1996 daterend Hilversums initiatief- staat onder leiding van Johan Rooze, die zijn affiniteit voor Bach’s werk ook elders al bewezen heeft als dirigent van de Bach Cantorij Baarn en bij de Utrechtse Bachcantatediensten.

De Matthäus Passion volgt het lijdensverhaal zoals dat te lezen is in het evangelie van Mattheus. In Bach’s Passion zijn de belangrijkste vocale solisten de Evangelist die het lijdensverhaal vertelt, en Jezus wiens teksten letterlijk uit het evangelie van Mattheus stammen. De Hilversumse tenor Harry van Berne treedt in Huizen aan als Evangelist en de rol van Jezus Christus is in de bekwame handen van bas Charles van Tassel.

De vier andere vocale solisten zijn Barbara Borden (sopraan), Kathrin Pfeiffer (alt), Peter Paul Houtmortels (tenor) en Johan Feyen (bas).

Instrumentale solisten zijn onder anderen Hannie Veenekamp (fluit), Charles Fransen (hobo), Jan Rouma (concertmeester), Peter Doberitz (viola da gamba) en Jan Paul de Leeuw (orgel).

Kaarten voor dit concert zijn te verkrijgen aan de kerk à F 35,=/F 30,= PasCJP/65+ en bij de volgende voorverkoopadressen:

Pro Disco, Kerkstraat en Oostermeent

Muziekhandel Van Gils, Koningin Wilhelminastraat

Tijdens de voorverkoop geldt een korting van F 5,= .

Telefonisch reserveren is mogelijk via telefoonnummer 035 - 5233194.

Over  de Matthäus Passion in 2000 kunt u hier lezen.

 


bachbuttongr.jpg (13177 bytes)

mozartbuttonbr.jpg (59993 bytes)

Nelson.jpg (5518 bytes)