Geschiedenis

Wat vooraf ging - Het eerste optreden - De stichting DUDOK concerten


Wat vooraf ging

Al voor dat het DUDOK ensemble haar eerste concert gaf werd door een groep koorzangers en orkestleden tweemaal de Johannes Passion van J.S. Bach uitgevoerd onder leiding van Johan Rooze. Hieruit bleek een behoefte aan meer en een aanleiding voor een nieuw concert was makkelijk gevonden.

Het eerste optreden

Het vertrek van mevrouw Kraaijeveld-Wouters als burgemeester van Hilversum bleek een prima gelegenheid voor een nieuw muzikaal project. De burgemeester had zich in haar ambtsperiode een groot liefhebber van verschillende koorconcerten binnen de gemeente getoond en was vrijwel altijd aanwezig bij de concerten van dirigent Johan Rooze. Onder zijn leiding werd daarom bij haar afscheid de grote c-moll Messe van Mozart uitgevoerd en voor het eerst droeg het ensemble een naam: Het DUDOK ensemble.

De stichting DUDOK concerten

De behoefte aan een meer definitief karakter van de muziekprojecten werd steeds sterker en een vijf koorzangers besloten tot het oprichten van de stichting DUDOK concerten. Op 29 april 1998 werd de stichting opgericht en sinds de oprichting heeft het DUDOK ensemble al enkele succesvolle projecten georganiseerd.