bachjsG.jpg (9834 bytes)

 

 

     bachjs1.jpg (1720 bytes)

bachjs3.jpg (2058 bytes)

bachjs4.jpg (1836 bytes)

bachjs5.jpg (1846 bytes)

bachjs6.jpg (1782 bytes)

bachjs9.jpg (2093 bytes)

Direkte aanleiding voor de oprichting van het Dudok Ensemble was het vertrek van mevrouw Kraaijeveld-Wouters als burgemeester van Hilversum. De burgemeester had zich in haar ambtsperiode een groot liefhebber van verschillende koorconcerten binnen de gemeente getoond en was vrijwel altijd present bij de concerten van de Hilversumse Jongeren Oratorium Vereniging. Ter gelegenheid van haar vertrek speelde het Dudok Ensemble de Johannes Passion. Een afscheidscadeautje dus.

Na dit succesvolle concert volgden in de jaren daarna nog vijf succesvolle projecten en een optreden in het NCRV muziekprogramma C-Majeur.

Inmiddels is het Dudok Ensemble volwassen geworden en neemt de naamsbekendheid toe, te oordelen aan de steeds groter wordende groep vaste bezoekers van de concerten. Programma’s voor de komende jaren zijn reeds samengesteld, waarin repertoire uit de Barok tot en met de vroege Romantiek aan de orde komt. Thans worden de mogelijkheden bekeken een jaarlijkse uitvoering van één van de passies van J.S. Bach te geven, die gratis toegankelijk is voor de bevolking van Hilversum.

 

wpe1.jpg (14434 bytes)

Het Dudok Ensemble voor het Fauré Concert

in de Janskerk te Utrecht


bachbuttongr.jpg (13177 bytes)

mozartbuttonbr.jpg (59993 bytes)