bachI.png (139389 bytes)


 


 

mpanim.gif (65798 bytes)

Welkom op de website van het Dudok Ensemble. Op deze site staat niet alleen veel informatie over het ontstaan van het Dudok, het repertoire,  recensies en zowel voorbije als aankomende concerten: ook is er mogelijkheid tot het reserveren van kaartjes voor aankomende concerten, het opvragen van informatie over het Dudok en is er informatie over verschillende componisten, (hierbij horen ook links naar interessante sites) en hun werken. De site is bedoeld voor ge´nteresseerde concertbezoekers, mensen die informatie willen over meezingen -of spelen, mensen die wat willen weten over het Dudok, en ook gewoon voor mensen die ge´nteresseerd zijn in muziek.


     bachjs2.jpg (2098 bytes)

bachjs3.jpg (2058 bytes)

bachjs4.jpg (1836 bytes)

bachjs5.jpg (1846 bytes)

bachjs6.jpg (1782 bytes)

bachjs9.jpg (2093 bytes)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bachman.jpg (49755 bytes)

 

Het Dudok Ensemble, de naam verraadt het al, is een Hilversums initiatief van een aantal gedreven en bedreven koorzangers en orkestmusici rond dirigent Johan Rooze, die voornamelijk afkomstig zijn uit de voormalige Jongeren Oratorium Vereniging, de Bach Cantorij Baarn en het Utrechts Studenten Koor en Orkest. Het ensemble bestaat uit een kerngroep van vijfentwintig zangers en evenzoveel orkestleden, zowel beroeps als amateur. Afhankelijk van het programma wordt deze groep in omvang aangepast. De leden komen hoofdzakelijk uit de omgeving van Hilversum en Utrecht.

Het initiatief tot het vormen van een nieuw ensemble komt vanuit de zangers. In Hilversum en omgeving is een beperkt aanbod van kwalitatief goede amateur muziekgezelschappen. Alle bestaande oratoriumverenigingen en toonkunstkoren hebben heden ten dage te maken met en soms te lijden onder een sterke vergrijzing. Dat is een landelijk verschijnsel waarop Hilversum geen uitzondering maakt. Daarnaast kent iedereen Hilversum natuurlijk wel als omroepstad, als cultureel hart van programmamakend Nederland, maar anderszins kenmerkt het ‘dorp’ Hilversum zich nauwelijks door bijzondere culturele en dus ook muzikale tradities. Een van de drijfveren van de initiatiefnemers achter het Dudok Ensemble was en is - naast de lol van het musiceren - het Hilversums muziekleven een nieuwe impuls te geven.

Sinds haar oprichting heeft het Dudok al een groot aantal concerten van hoge kwaliteit gegeven. Lees meer over het Dudok en de projecten in de verdere pagina's. Veel plezier!!!

          3demail2.gif (25129 bytes)              

Design & Beheer: Mark Stokmans

Tekst Aleid Hamel:

 

 

Anim1.gif (113919 bytes)


bachbuttongr.jpg (13177 bytes)

mozartbuttonbr.jpg (59993 bytes)

faurebut.jpg (45404 bytes)